Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Καζάν ντιπί!!!




ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζάνια ρυζάλευρο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 3 κουτ.γλυκού κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί καλά το ρυζάλευρο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς για να μην κολλήσει το μίγμα. Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί φροντίζοντας να απλωθεί παντού και το τοποθετούμε στον πάτο του φούρνου για 25-30 λεπτά ώστε "να καεί" η βάση του γλυκού και να μυρίσει καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ο c και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε ανάποδα. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου